El govern del Marroc no permetrà que s'inscrigui nens al registre civil noms com Sadam Husein o Osama Bin Laden, ni amb d'altres que "atemptin contra la moral i l'ordre públic", segons el ministre de l'Interior, Mohamed Hasad.

Hasad va fer dilluns passat una exposició dels principis que regeixen les qüestions onomàstiques en l'estat civil, en resposta a una pregunta parlamentària feta pel grup socialista de la càmera, com relata el diari Asabah.

Per al ministre, donar "llibertat absoluta" als ciutadans a l'hora d'anomenar els seus fills podria causar "pertorbacions a l'entorn familiar i social", i va posar com a exemple que els esdeveniments del món poden produir un entusiasme que porti als pares a escollir noms amb contingut polític (Sadam) o extremista (Bin Laden). 'L'entusiasme desapareix amb el temps, però el nom es queda', va raonar el ministre.

En el mateix registre, Hasad va justificar la negativa dels funcionaris d'acceptar noms amazigs (berbers), perquè si bé tenen un significat en el dialecte d'una regió, en altres regions tenen connotacions animals o sexuals. La dificultat a l'hora de triar noms propis amazigs és una de les queixes més freqüents del moviment berber al Marroc, juntament amb els problemes a l'hora d'usar la seva llengua en les institucions públiques.

Finalment, Hasad va dir que intentarà restringir al màxim les apel·lacions de "Sidi", "Moulay", "Cherifa" o "Lala", que solen usar-se per famílies que pretenen ser mereixedores d'un títol de noblesa o a una dignitat religiosa.