Salah Abdeslam va arribar a posar-se un cinturó d'explosius amb el qual s'havia d'immolar igual que els altres terroristes suïcides de París el 13 de novembre passat, però "voluntàriament" es va fer enrere i ara lamenta la seva implicació en els fets, segons el seu germà Mohamed.

En declaracions a la ràdio France Info i a la televisió BFM TV després d'haver visitat a Salah a la presó de Bruges, Mohamed Abdeslam va insistir que el seu germà assegura que no té res a veure amb l'organització dels atacs gihadistes de Brussel·les del 22 de març.

També afirma que es va assabentar d'aquests atemptats "perquè té un televisor a la seva cel·la" de la presó, on espera el seu lliurament a França en els propers dies, després que ell mateix hagués aixecat les resistències inicials al seu trasllat, que en tot cas només podrien haver retardat l'execució de la euroordre francesa.

De la seva participació a la massacre de París -va haver-hi 130 morts i diversos centenars de ferits-, va assenyalar al seu germà: "Si hagués volgut, hi hauria hagut més víctimes. Afortunadament, no ho vaig fer".

A més, nega haver tingut el paper de responsable que li han atribuït els investigadors francesos a la vista de les múltiples traces que va deixar en la preparació logística de les accions dels terroristes. Per això, sosté que ara "vol col·laborar" amb la justícia francesa perquè ha de "rendir comptes a França, però no a Bèlgica".

De confirmar-se, aquesta estratègia de defensa de Salah Abdeslam xoca amb diversos elements que han posat en evidència els vincles entre les cèl·lules que van cometre els atacs de París i els de Brussel·les.