La xarxa de metro de Barcelona va registrar, ahir al matí, amb motiu de l'aturada convocada pels treballadors, "aproximadament el 40% menys" de passatgers que en un dissabte normal del mes de març passat, segons va informar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L'afluència més baixa es va notar "ja des de primera hora", cosa que indica que "una part dels usuaris han ajornat els desplaçaments o bé els han pogut fer per altres mitjans".

Pel que fa al servei, es va prestar d'acord amb els serveis mínims establerts pel departament de Treball, que fixaven un 20% de l'oferta per a la franja matinal. Entre els usuaris que van optar igualment per utilitzar aquest transport durant el matí, molts d'ells van afrontar la situació amb comprensió respecte a la reivindicació dels treballadors. D'altres, però, van lamentar que la freqüència de pas fos inferior a la d'un dissabte habitual.

Si bé no hi va haver aglomeracions durant l'espera dels combois, superiors a les habituals d'un dissabte qualsevol, els passatgers tenien dificultats per accedir als vagons quan els metros arribaven a les estacions, ja que estaven plens a vessar.