El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va assegurar ahir que el seu partit no s'aixecarà de la taula de negociacions per formar un govern "fins que arribem a un acord" amb Podem i Ciutadans.

Hernando, que es va reunir a Roquetas de Mar (Almeria) amb dirigents socialistes de la província, va recordar que els tres partits, PSOE, Ciutadans i Podem, s'asseuran per "començar a treballar" amb el convenciment que "parlant s'entén la gent".

"Cap dels tres ens aixecarem de la taula, o almenys els socialistes no ho farem fins que arribem a un acord". El portaveu del PSOE al Congrés va llançar un missatge als que al·leguen que les tres formacions són "incompatibles". Va dir que "la corrupció del PP i Rajoy, la desigualtat de les polítiques de Rajoy", així com la seva "prepotència", els obliga a "ser compatibles i arribar a un acord". Va apel·lar, així mateix, a l'esperit de consens de la Transició.

Hernando va afegir que el compromís del PSOE i del seu secretari general, Pedro Sánchez, "és fer aquest esforç" i que espera que el compromís dels altres sigui "fer exactament el mateix, perquè si ho aconseguim, haurem fet alguna cosa important, haurem reconquerit el terreny de l'acord".

El portaveu socialista va afirmar que Espanya "necessita un govern, i el necessita ja", si bé va remarcar que el president en funcions, Mariano Rajoy, "potser sí que es pot permetre el luxe d'esperar trenta dies més per veure si se celebren eleccions i veure si tenim govern o no".