Oleguer Pujol figura als Papers de Panamà per comissions opaques

El fill petit de l'expresident de la Generalitat hauria cobrat uns 5 milions d'euros per la venda d'un miler d'oficines del Santander

06.04.2016 | 00:00
Oleguer Pujol, en una imatge d´arxiu
Oleguer Pujol, en una imatge d´arxiu

El fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Oleguer Pujol, hauria cobrat uns 5 milions d'euros en comissions a través de la societat opaca Aegle International per la venda de més d'un miler d'oficines del Banc Santander el 2007, segons els Papers de Panamà, segons El Confidencial i LaSexta.
Oleguer Pujol compartia la societat amb Luis Iglesias, el seu soci a Drago Capital, amb la qual va tancar l'operació. El fill petit dels Pujol hauria autoritzat el desviament de 6,8 milions d'euros a través de la societat Samos a una altra societat i n'hauria recuperat 5 milions d'euros.
En total, Oleguer Pujol va pactar el cobrament de 13 milions d'euros en comissions, que es van pagar a través de diverses societats i de les quals la família De la Rosa hauria cobrat quasi 4 milions d'euros a través de Barcem Limited.
Segons les informacions publicades per El Confidencial i LaSexta, Oleguer Pujol va pactar les condicions de les comissions a través de Samos Servicios i Gestiones, que és per on es canalitzaven els fons que va captar Drago Capital arran de la venda de les 1.152 oficines del Banc Santander.
D'acord amb aquestes informacions, Samos va abonar, amb la firma d'Oleguer Pujol, 6,8 milions a una altra societat, Sun Capital Partners Limted, pels seus serveis en l'operació amb la condició que abonés la totalitat d'aquest impost a la societat holandesa Ard-Choille BV. Va ser a través d'aquesta darrera societat, segons la investigació, la que va pagar els 5 milions d'euros a Aegle International, propietat d'Oleguer Pujol i el seu soci.
Paral·lelament, Ard-Choille BV hauria pagat 978.000 euros a Barcem Limited, una societat constituïda el 2007 a les illes Verges amb tres coneguts testaferros controlada per Javier de la Rosa fill i la seva germana Gabriela. La família de l'exindustrial hauria demanat al bufet Mossack Fonseca l'estiu passat que els seus actius fossin transferits a una altra societat (KriegeHorn Capital Limited) establerta a Hong Kong.
A banda dels 6,8 milions d'euros, segons els Papers de Panamà, s'haurien abonat també 6,2 milions d'euros en concepte d'intermediació, dels quals 2.976.000 euros haurien anat a parar als comptes de Barcem Limited i 2.976.000 euros més en comptes que estaven controlats per l'empresari José María de Villalonga a través de la la societat Davenport Trading Groupo Limited.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mariano Rajoy obre avui el debat d'investidura.
Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

El discurs del líder del PP obrirà aquesta tarda el debat i demà tindrà lloc la votació

Mariano Rajoy accepta l´encàrrec del rei Felip VI i serà investit president dissabte

Mariano Rajoy accepta l´encàrrec del rei Felip VI i serà investit president dissabte

Javier Fernández deixa clar que el PSOE "en cap cas" no donarà estabilitat al PP ni avalarà els...

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

El Premi Internacional Catalunya reconeix la investigació oncològica

Els tres guardonats van fer una crida a continuar impulsant la recerca des de les institucions ...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Enllaços recomanats: Premis cinema