Una testimoni del judici contra dos agents acusats de rebentar un ull a Ester Quintana amb una pilota de goma va escoltar un cap dels antiavalots preguntar a agents de la seva unitat si havien disparat "boles", quan ja es retiraven, prop d'una hora i mitja després que la manifestant caigués ferida, encara que la testimoni no va retenir amb seguretat les respostes, segons s'ha conegut en la sessió de dimecres del judici.

La declaració posa sobre la taula la possibilitat que els antiavalots poguessin disparar pilotes de goma el 14-N sense la preceptiva autorització del departament d'Interior, que segueix sense reconèixer que aquella jornada s'utilitzés aquest material antiavalots, malgrat que una prova pericial conclou que Quintana va perdre l'ull per l'impacte d'aquest artefacte de dispersió.

En aquest sentit, dos infermers de l'ambulància que va atendre Ester Quintana després de resultar ferida van posar ahir en dubte que a la manifestant li impactés una pilota de goma a l'ull, malgrat admetre la seva escassa experiència en aquest tipus de lesions.

Un d'ells va recordar que la manifestant tenia lesionat el glòbul ocular i un tall sota la parpella interior, ferida que, segons el seu parer, no quadra amb la provocada per una pilota de goma.

El testimoni dels infermers, que en el seu moment van ser proposats com a testimonis pel lletrat de la Generalitat, qüestiona l'informe pericial que va concloure que Quintana havia resultat ferida per una pilota de goma, dictamen en el qual el jutge instructor es va basar per enviar el cas a judici.

També van declarar ahir diversos periodistes i càmeres de televisió que van treballar a la zona on Quintana va ser ferida, al final de la massiva manifestació per la vaga general.

Vanessa Petit, periodista de 8TV que va connectar en directe amb els informatius de la seva cadena en hores pròximes als fets, va afirmar que va veure diversos furgons dels antiavalots detinguts al xamfrà de passeig de Gràcia des del qual es creu que es va disparar la pilota de goma que va deixar bòrnia la manifestant.

La periodista ha coincidit amb la majoria de testimonis dels fets que quan els Mossos van intervenir en aquella zona "havia tornat la normalitat" i la situació era "tranquil·la", sense incidents.