El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, va assegurar que el PSC li va traslladar que les seves preguntes per a un eventual referèndum a Catalunya són "perfectament legals" i que "es poden fer dins de l'ordenament jurídic espanyol".

En Comú Podem proposa preguntar "Està d'acord que Catalunya sigui un estat independent?", i en cas afirmatiu, si s'hi havia d'arribar pels "procediments legals pertinents" o bé a través d'una "reforma constitucional".

Iceta va afirmar dilluns que "no es tracta de la pregunta, sinó de l'objectiu desitjat", i que PSOE i PSC comparteixen plantejar "un referèndum constitucional per a l'acord i per renovar l'acord entre pobles d'Espanya".

Domènech va sostenir que, en les seves converses discretes amb els socialistes catalans, aquests no només han "acceptat que aquestes preguntes són correctes", sinó que han admès que "apunten probablement a la solució" del conflicte català.

En declaracions al Congrés, en les quals va donar per acabades aquestes converses que ha mantingut les últimes setmanes amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el dirigent d'En Comú Podem va confiar que, malgrat això, "aquestes converses i propostes puguin ser de futur".

Això no obstant, va reconèixer que el PSC té "una altra alternativa" per resoldre la crisi de Catalunya, va lamentar que aquesta posició estigui "marcada per la incapacitat del PSOE per afrontar els grans reptes" del país, un d'aquests el conflicte territorial.

Amb els ulls posats a les eleccions, també va dir que "tots" ho han de fer "molt millor" perquè les "esperances del canvi" de la societat es puguin "assumir".