El president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, va admetre que el nomenament de Pere Macias com a responsable del projecte de connexió del tramvia a Barcelona ha causat "certa molèstia" a Convergència. El govern municipal d'Ada Colau va escollir Macias, exconseller de Política Territorial i Obres Públiques i exdiputat de CiU al Congrés, perquè s'encarregui de la direcció estratègica del projecte de connexió de les dues xarxes de tramvia metropolitanes, Trambaix i Trambesòs.

Buch va reconèixer que "no és d'aquelles coses que t'agradin més" i, arran del nomenament, "hi ha gent" a CDC que "té una certa molèstia". Segons Buch, "tots hem de tenir clar que el grup municipal de Convergència a Barcelona acabarà fent el que cregui" i no actuarà "en funció de qui estigui pilotant el projecte" de la connexió del tramvia per la Diagonal, al qual el grup de CiU a l'Ajuntament s'oposa. "La influència que pot tenir Macias en el grup municipal és zero. No perquè hagi passat això ha de canviar l'opinió del grup municipal", va afegir.

Quant a la renovació de CDC, Buch va mostrar-se partidari de definir Convergència com un partit "independentista, sense matisos", ja que considera que disposar d'un estat propi per a Catalunya és "l'única eina per al progrés social". "Convergència ha fet un procés democràtic, ha escollit aquest camí i ho ha traslladat a la ciutadania. Fer un pas enrere seria un error", va recalcar Buch, alcalde de Premià de Mar i una de les figures emergents dins del partit.

Buch va puntualitzar que aquest posicionament "nítid" a favor de la independència "no exclou" del partit aquells que puguin defensar el dret a decidir, però que en un referèndum s'inclinarien pel no.