La nominació virtual del magnat Donald Trump com a candidat republicà a la Casa Blanca el col·loca a un pas de conèixer alguns dels secrets dels Estats Units, com és habitual en el procés electoral, una situació que ha aixecat suspicàcies sobre com farà servir aquestes dades el polèmic multimilionari. La Casa Blanca va confirmar que les agències d'intel·ligència nord-americanes oferiran un informe classificat a l'empresari després que el Partit Republicà el designi formalment com el seu candidat en la convenció del juliol, una tradició que es remunta al 1952 per als aspirants de tots dos partits.

Malgrat que es tracta d'un cicle electoral atípic, en què la coronació de Trump ha estat una sorpresa per a la gran majoria, la decisió de facilitar aquest tipus d'informacions als aspirants a la presidència no ha variat. Malgrat això, la retòrica incendiària que ha utilitzat el milionari al llarg del període de primàries, amb afirmacions tan greus com titllar els mexicans de "violadors" o "criminals", genera suspicàcies sobre la manera com pot fer ús d'aquesta informació d'alt secret.

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va ser preguntat precisament pel nivell de preocupació del president Barack Obama sobre el fet que Trump pugui rebre dades classificades. "Aquestes avaluacions les hauran de fer els serveis d'intel·ligència, i el president té confiança plena en la capacitat dels nostres professionals" per fer-les, va respondre el portaveu. Earnest es va referir als comentaris a la premsa que va fer dies enrere el director de la Intel·ligència Nacional, James Clapper, que va dir que el govern d'Obama pretén continuar la pràctica d'informar els candidats dels dos partits principals.