L'empresa egarenca IMC Toys preveu augmentar enguany el 60% la facturació a Itàlia i assolir un nivell de vendes al país de 10,5 milions d'euros nets arran de l'obertura, l'any passat, d'una filial a Milà. La posada en marxa de l'oficina, que disposa d'un equip d'11 treballadors, va rebre el suport de l'oficina d'ACCIÓ a la ciutat italiana. L'objectiu de la companyia és arribar aquest any a les 626.000 joguines venudes al país, gairebé 200.000 més que l'any passat. Les joguines que més ven l'empresa al mercat italià són els peluixos interactius i els transceptors (walkie-talkies). El director de filials de l'empresa, Carles Anglada, va explicar que les perspectives de creixement són conseqüència de l'obertura d'una filial pròpia a Itàlia que els permet vendre-hi directament.

IMC Toys va vendre l'any 2015 fins a 84 tipus de joguines diferents, mentre que enguany es diversificaran fins arribar als 111 tipus de joguines. Uns productes que ja són presents en botigues i grans magatzems italians com Esselunga, Ipermercati Iper, Toys Center, Coop, Auchan o Carrefour, entre d'altres. D'aquesta manera, les previsions d'IMC Toys són assolir enguany els 125 milions d'euros nets de facturació a escala global, cosa que superaria els 100 del 2015. Segons Anglada, "venem a més de 70 països, la gran majoria per mitjà de filials, mentre que on no en tenim ho fem mitjançant acords amb distribuïdors". "Venem a fora el 70 % de la nostra facturació", va subratllar.

D'altra banda, el director de filials d'IMC Toys va recordar que el 2010 l'empresa va començar a produir joguines pròpies a banda de dissenyar i comercialitzar els productes llicenciats. Ara, va apuntar, la col·lecció 2016-2017 d'IMC Toys ja disposarà d'unes quaranta joguines pròpies que representaran la meitat de la facturació de la companyia. IMC Toys, que té oficines a Terrassa, Hong Kong, Anglaterra, França, Alemanya, Itàlia i Portugal, té actualment 250 treballadors a tot el món. L'oficina d'IMC Toys a Milà és una de les 8.346 filials que tenen actualment les empreses catalanes a l'exterior. Segons dades d'ACCIÓ, estan establertes en 128 països i pertanyen a 3.152 empreses del nostre país. Principalment, són del sectors químic, de la maquinària i equips, de la construcció, i del financer i assegurances.