El primer ministre britànic, David Cameron, va afirmar ahir durant una conversa amb la reina Elisabet II captada per les càmeres de la cadena ITV que l'Afganistan i Nigèria són "probablement els dos països més corruptes del món".

Cameron va fer aquest comentari durant una conversa informal al palau de Buckingham en la qual també participaven l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, i el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow.

Dos dies abans que se celebri a Londres una reunió contra la corrupció a la qual assistiran mandataris polítics, empresaris i entitats per al desenvolupament, el cap del Govern britànic va comentar a la reina: "vénen al Regne Unit els líders d'alguns països increïblement corruptes".

"Espero que paguin les seves despeses per venir", fa broma Bercow en les imatges difoses pel canal britànic, un comentari que arrenca algunes rialles al grup. "Sí, perquè és una cimera anticorrupció, tot ha de ser transparent. No hi ha sessions a porta tancada", respon el primer ministre, que considera en la conversa que la trobada "serà bastant interessant".