Demanen que el Suprem només assumeixi la part d'Homs del 9-N

La Fiscalia de l'alt tribunal espanyol vol que la resta de la investigació judicial sobre la consulta sobiranista es quedi a Catalunya

13.05.2016 | 07:53
Mas rep el suport de ciutadans el dia que va declarar a l´Audiència
Mas rep el suport de ciutadans el dia que va declarar a l´Audiència

La Fiscalia davant el Suprem va informar al tribunal que és favorable que s'investigui l'exconseller de Presidència català, Francesc Homs, en relació amb la consulta del 9-N en una peça separada del sumari central, que ha de continuar instruint el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
La fiscalia catalana ja va informar al Tribunal Superior de Justícia que existien indicis per investigar en el Suprem Homs per prevaricació, desobediència i malversació, tot això en relació amb la consulta del 9-N. Homs és diputat del Congrés des de la legislatura anterior (ho continua sent per formar part de la Comissió Permanent) i, per tant, aforat.
Ahir, la fiscalia davant el Suprem va reproduir aquell informe per imputar Homs, però va afegir que l'alt tribunal, al seu criteri, ha d'assumir només la part concreta del sumari que afecta l'aforat, i mantenir la resta del cas, relatiu entre d'altres a l'expresident Artur Mas, al TSJC, van informar fonts fiscals.
Els fiscals del 9-N van esgrimir, en l'escrit que van presentar davant el TSJC perquè demanés al Tribunal Suprem que investigués Homs, un informe que l'exconseller de Presidència va enviar, suposadament, a una empresa contractista del 9-N. En aquest escrit Homs informava que les gestions per preparar la consulta que encarregava a l'esmentada empresa no vulneraven la suspensió de la consulta imposada pel Tribunal Constitucional.
L'esmentada documentació va ser remesa pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI), al qual l'empresa T-Systems, encarregada del dispositiu informàtic del 9-N, va demanar que aclarís si els seus treballs quedaven afectats per la suspensió de la consulta acordada pel Constitucional. El director del CTTI va elevar la consulta als seus superiors i el 6 de novembre del 2014, dos dies després de la suspensió del 9-N, va rebre una carta signada per Homs en la qual l'exconseller mantenia que, d'acord amb els serveis jurídics consultats, els treballs contractats no estaven afectats per la resolució del TC.
D'aquesta forma, mantenia el fiscal català i reprodueix ara la fiscalia del Suprem, Homs "irraonablement va legitimar la continuació dels treballs, la qual cosa va conduir que els mateixos prosseguissin i culminessin en els dies successius", defensant la seva decisió en els serveis jurídics de la Generalitat i en "altres experts".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

Forcadell creu que no l´inhabilitaran perquè seria un ´atac antidemocràtic´

La presidenta del Parlament creu que la convocatòria d´un referèndum correspon al Govern i no a la...

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

Patrick Nogueira torna a Pioz per fer la reconstrucció de l´assassinat dels seus tiets

L'assassí confés ha estat prop d'una hora al lloc dels fets, escortat per la Guàrdia Civil

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

Investidura Rajoy: la sessió començarà a les 6 de la tarda

El discurs del líder del PP obrirà aquesta tarda el debat i demà tindrà lloc la votació

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema