La Diputació de Barcelona, que ahir va presentar el seu Pla d'Actuació del Mandat 2016-2019, ha anunciat que destinarà una partida extra de 15 milions d'euros per fer front a la pobresa energètica i a l'emergència habitacional, davant del "bloqueig" del Tribunal Constitucional.

"Els reptes socials ens interpel·len i no podem dir als ciutadans que el TC ha suspès unes competències o discutir-nos amb altres nivells administratius per atendre una situació que és d'urgència absoluta", va argumentar la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, en la presentació del Pla, en referència amb la suspensió de la llei catalana d'emergència social.

Conesa va assegurar que la Diputació continua treballant malgrat aquest "bloqueig" del TC, que realitza de forma consensuada amb la resta dels partits polítics de l'entitat municipalista, ja que "no hi ha excuses" davant la pobresa energètica i l'emergència habitacional.

El Pla d'Actuació 2016-2019 presentat ahir davant alcaldes dels 311 municipis de la província de Barcelona, presidents dels Consells Comarcals i diputats de la corporació, versa sobre sis grans eixos.

Entre ells, facilitar l'establiment d'un model territorial equilibrat i sostenible, impulsar l'estructura productiva local i el foment de l'ocupació o promoure la cultura, l'educació i l'esport com a eines de progressos i de cohesió.