L'exvigilant voluntari George Zimmerman va reprendre ahir la subhasta de l'arma amb la qual va matar el 2012 l'adolescent negre Trayvon Martin, a Florida, en aquesta ocasió amb un preu inicial de 100.000 dòlars. Després de retirar dissabte l'arma del web de United Gun Group per evitar els falsos compradors que havien inflat amb ofertes fraudulentes la segona subhasta, ahir l'exvigilant va tornar a posar a la venda la semiautomàtica.

La segona subhasta de l'arma, una Ket-Tec PF de 9 9 mil·límetres, va atreure divendres diversos hackers que, amb noms d'usuaris falsos, van intentar sabotejar l'operació a la pàgina de subhastes, on va aconseguir una licitació de 65 milions de dòlars, encara que sense aconseguir que es confirmés la identitat de l'autor de l'oferta. "United Gun Group ha estat informat per George Zimmerman que ell ha retirat temporalment la subhasta per tal de retirar falsos postors", va informar la companyia per mitjà d'una nota de premsa, en la qual afegia que l'exvigilant planejava tornar a vendre l'arma "en algun moment d'aquesta setmana".

L'empresa havia emès un comunicat divendres en què, més que no pas estar a favor de Zimmerman, es declarava partidària de la segona esmena de la Constitució nord-americana, que autoritza la tinença d'armes a la població civil. "Llevat que la llei hagi estat violada, United Gun Group té la intenció de permetre als seus membres utilitzar qualsevol de les seves prestacions disponibles", va explicar la firma, que al mateix temps va expressar el seu condol a la família de Trayvon Martin.

La subhasta de divendres, que va rebre més d'un miler de licitacions, era el segon intent de Zimmerman de vendre l'arma, després de col·locar-la dimecres a la pàgina Gun Broker amb un preu de sortida de 5.000 dòlars.