La diputada sallentina de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, va visitar ahir les instal·lacions mineres de Sallent, a les quals ha mostrat una oposició molt radical a causa dels residus salins que genera.

Gabriel va fer aquesta visita acompanyada dels altres tres diputats bagencs al Parlament de Catalunya, que són David Bonvehí i Adriana Delgado, per part de Junts pel Sí, i Antonio Espinosa, de Ciutadans.

En la visita d'ahir al matí, els quatre diputats van conèixer de primera mà l'activitat que es desenvolupa a l'interior de la mina i la gestió que es porta a terme al dipòsit salí del Cogulló, segons va explicar ahir Promineria, en una nota de premsa.

La visita es va dur a terme a iniciativa dels parlamentaris, que van mostrar el seu interès per conèixer les instal·lacions durant la trobada que van mantenir al Parlament de Catalunya amb la Plataforma de Suport a la Mineria i l'Activitat Industrial del Bages, Promineria, el 6 d'abril passat.

Els quatre parlamentaris van iniciar la visita a les instal·lacions mineres baixant a les galeries de Vilafruns a primera hora del matí. Al migdia es van traslladar al dipòsit salí del Cogulló, on van poder conèixer la gestió que es fa de l'excedent salí.

Durant la seva estada a les instal·lacions mineres de Sallent, els quatre representants polítics bagencs van ser acompanyats per la Junta Directiva de Promineria i també per una àmplia representació de la companyia minera, encapçalada per Joan Güell, secretari del consell d'administració d'ICL Iberia.

Amb la visita realitzada ahir, segons explica en la nota de premsa, Promineria referma la voluntat de continuar desenvolupant un paper de mediació que serveixi per acostar la mineria a la societat, així com contribuir a divulgar els ac-tius i les perspectives de futur del projecte miner de la comarca del Bages.