Aldarulls a França en el vuitè dia de protestes per la reforma laboral

27.05.2016 | 00:00
Manifestants s´enfronten a la policia, a França
Manifestants s´enfronten a la policia, a França

La vuitena jornada de mobilitzacions contra el projecte de reforma laboral que pretén tirar endavant el govern francès es va celebrar en un clima de creixent crispació, que va degenerar en disturbis arreu del país. El pols que els principals sindicats i l'executiu de Manuel Valls mantenen per les modificacions al codi de treball va tornar als carrers, alhora que va continuar, un dia més, a sectors capitals de l'economia francesa com el transport, els combustibles i l'abastiment elèctric.
L'escassetat amenaça les gasolineres, de les quals entre el 20 i el 30% han esgotat les reserves, com a conseqüència que sis de les vuit refineries del país estan totalment o parcial aturades. També s'han vist afectades les 19 centrals nuclears del país (generen més del 75% de l'electricitat), els 58 reactors de les quals no han estat apagats, però sí que han experimentat una baixada de càrrega, que al matí d'ahir era de 5.000 megawatts.
Mentrestant, la vaga de controladors aeris organitzada en el marc de les protestes va implicar la cancel·lació de 105 vols a l'aeroport parisenc d'Orly. Un portaveu de la direcció general de l'Aviació Civil (DGAC) va destacar que les cancel·lacions es van fer seguint les indicacions que s'havien donat a les companyies aèries perquè reduïssin el 15% el seu programa a Orly.
Els manifestants van sortir als carrers en bon nombre per fer sentir la seva veu davant del que consideren una rendició del Govern socialista davant les polítiques neoliberals.
Unes 20.000 persones, segons els càlculs de la Policia, van participar en la marxa de París, on hi va haver una gran tensió després que els radicals cremessin diversos contenidors i llancessin pedres als antidisturbis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

El Comitè Federal del PSOE aprova l´abstenció a la investidura de Rajoy

S'imposa el criteri de la gestora i de Susana Díaz i el PSC es manté en el 'no'

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

El PSC fixarà la seva posició sobre la investidura el pròxim dimarts al Consell Nacional

La decisió marcarà l'estat de les relacions entre el PSOE i el PSC

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

Enllaços recomanats: Premis cinema