La coincidència de les eleccions del 26-J amb el pont de Sant Joan i en un període en el qual molta gent ja està de vacances ha provocat que al llarg d'aquesta setmana s'hagin registrat en alguns moments cues de gent a les oficines de Correus de Manresa, on sol·liciten el vot per correu.

Lluís Martínez, delegat sindical de la CGT de Correus de Manresa, va explicar que "ja hem sol·licitat més de mil vots per correu, una xifra que gairebé iguala la registrada en les eleccions catalanes" del 27-S, en les quals, recordem, hi va haver una participació de rècord. Detalla que "malgrat que des del mes de maig es pot sol·licitar el vot per correu, és des de fa 15 dies que estem tenint més feina". Dijous és el darrer dia per dur a terme la sol·licitud. Les cues no només es generen "perquè vingui més gent a l'oficina, sinó perquè fer la sol·licitud requereix força temps. La gent ve aquí i, a banda de presentar un document d'identitat, ha d'omplir un formulari. Molts cops són persones grans, que necessiten que els ajudem".

Un cop omplert l'imprès de sol·licitud de vot per correu i lliurat a l'oficina postal, el sol·licitant rebrà a casa per correu certificat la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot. L'elector ha de presentar el sobre model oficial adreçat a la mesa electoral, amb el certificat d'inscripció en el cens electoral i el de votació, en el qual s'inclou la papereta a l'oficina de correus.