El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar als catalans que li donin força el proper 26-J per negociar a Madrid els termes de la independència. "Jo vull tenir molta força al darrere, vull que les posicions que defensi el Govern vinguin avalades per una gran força de gent insubornable", va reclamar en el míting central de CDC a Vic.

El president convergent, Artur Mas, també va reclamar reforçar Puigdemont diumenge vinent perquè no depengui de la CUP. Mas va reivindicar el suport a Convergència perquè és el vot "fiable dintre del món sobiranista", ja que és una formació que "no té segones agendes", en referència a ERC. El cap de llista, Francesc Homs, va fer una al·lusió a la visita de Mariano Rajoy a Lleida i va criticar que el PP tingui una mirada sobre la realitat catalana "com si fos la seva propietat".

Puigdemont va fer una crida a un últim esforç per aconseguir el màxim suport a les urnes a CDC, perquè és el partit dels fets i perquè fa les coses "amb rigor, solvència i amb lleialtat al poble de Catalunya". "No oblidarem l'encàrrec que ens ha fet el poble de Catalunya a les urnes", va assegurar el President, que va apuntar que els convergents sempre posen el país al davant del partit o de l'interès personal. Precisament, si va demanar el suport dels catalans a CDC és també perquè ell mateix pugui negociar amb més força els termes de la independència.

"Una realitat sota l'estora"

Puigdemont va constatar que s'acosta el moment que l'estat haurà de confrontar la realitat, "una realitat que de moment amaga sota l'estora o la denigra", però que després del 26-J es posarà de manifest. "L'endemà, el 27, el Quico Homs i tots nosaltres trucarem a la porta i els direm: "Hola, bon dia, som la realitat, venim a presentar un país que camina cap a la independència"", va subratllar. I serà llavors quan l'estat haurà "d'assumir una realitat que és rotunda", va dir, que té el suport de la gent de tot el país, tant de dretes com d'esquerres. I també serà el moment, va continuar, de negociar amb Espanya com es materialitza la independència de Catalunya, perquè "és la manera de fer les coses, és el que Europa demana", segons el President.