El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha exigit avui la dimissió del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i veu "gravíssim" que tots dos hagin "fet maniobres polítiques per disgustar políticament a adversaris polítics".

En declaracions a Efe, Mundó s'ha mostrat "desagradablement sorprès i disgustat" per la difusió de converses entre el ministre i el director d'Antifrau, que publica avui el diari "Público", en què, presumptament, tots dos van tractar de com obtenir dades comprometedors contra ERC i CDC.

Per al conseller és "gravíssim" que tots dos hagin "fet maniobres polítiques per disgustar políticament adversaris polítics" i, especialment, quan estava en joc l'honorabilitat de l'exvicepresident de la Generalitat, Francesc Homs.

Per aquest motiu, ha reclamat la dimissió del ministre i del director d'Antifrau, que depèn del Parlament, cosa que, al seu parer, és "especialment exigible" en el cas de Daniel de Alfonso, per la seva condició de "màxim responsable de vetllar pel control antifrau".

Segons l'opinió del conseller, seria "incomprensible i inacceptable" que el responsable d'Antifrau "tingui tacada la seva honorabilitat", ja que "el seu deure l'obliga a actuar amb la màxima diligència".