Amnistia Internacional (AI) va exigir ahir a les autoritats espanyoles que iniciïn les "recerques adequades" quan rebin denúncies de tortura per garantir que no hi hagi espais d'impunitat.

Amb motiu de la celebració avui del Dia Internacional de Suport a les Víctimes de la Tortura, AI va subratllar en un comunicat que el Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) ha condemnat Espanya des del 2010 en vuit ocasions per no haver investigat de forma exhaustiva, "però el govern espanyol continua fent-se el sord".

Per aquestes vuit sentències, segons aquesta organització, Espanya ha estat condemnada a pagar 155.000 euros en concepte d'indemnitzacions i 23.840 més per despeses i costos del procés.

Segons AI, els pronunciaments del TEDH "revelen com la falta de recerques imparcials impedeix no només identificar els responsables, sinó també resoldre les deficiències estructurals en la prevenció, la recerca i els càstig de la tortura i altres maltractaments".

AI denuncia que a Espanya una persona pot passar fins a un màxim de 13 dies incomunicada, sense dret a escollir un advocat, assignat d'ofici.