L'exèrcit iraquià va anunciar ahir l'alliberament total de la ciutat de Fallujah, després d'obtenir el control de l'últim barri que quedava en poder del grup terrorista Estat Islàmic (EI), després de més d'un mes de combats amb els gihadistes. El comandant de l'Operació d'Alliberament de Fallujah, el general Abdelwahab al-Saidi, va assegurar davant la premsa que "l'operació militar ha acabat a la ciutat de Fallujah amb l'alliberament del barri d'Al-Golan, al nord de la població".

Les forces iraquianes feia més d'un mes que hi lluitaven per expulsar els combatents d'EI de la ciutat, la segona més important de la província occidental d'Al-Anbar, sota el domini del grup extremista des del gener del 2014.

Les tropes van aconseguir alliberar el 17 de juny l'edifici de l'administració local i van hissar-hi la bandera iraquiana, però encara quedaven focus gihadistes a les zones septentrionals de la urbs.

Una font militar va revelar a Efe que les tropes iraquianes no van trobar ahir cap civil al barri d'Al-Golan, tret d'una anciana que s'havia quedat a casa, i que va ser traslladada a un centre de desplaçats perquè rebés assistència.

La font castrense va explicar que les forces iraquianes s'havien desplegat a la zona del mercat, on van començar a desactivar artefactes explosius, i va subratllar que els artificiers havien de dur a terme una gran tasca per inspeccionar els habitatges abans que els seus habitants puguin tornar-hi. 1.800 membres d'EI han mort durant l'operació d'alliberament.