Un nou fragment de les converses de l'any 2014 entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, publicat ahir pel diari Publico.es, revela els plans per perjudicar políticament a qui llavors era l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, mitjançant filtracions a determinats mitjans de comunicació.

Els dos interlocutors parlen sobre els rumors relatius a suposats comptes bancaris de Xavier Trias a Suïssa o Andorra. El ministre demana l'opinió a De Alfonso sobre la possibilitat de filtrar a alguns mitjans que la policia ho investiga i esmenta concretament els directors dels diaris El Mundo, La Razón i ABC. En resposta a Fernández Díaz, el cap de l'Oficina Antifrau considera convenient fer intervenir el Fiscal General de l'Estat i, fent un símil taurí, es declara partidari "d'assestar el cop quan es pugui liquidar l'animal".

"Clavar-li les piques, no el mata", diu Daniel de Alfonso responent la consulta de Fernández Díaz. "Jo m'asseguraria que el cop estigui ben assestat perquè després ja no li trauré res de més gros que tenir 12 milions sense declarar a l'estranger, o 13. Més gros que això només és descobrir un homicidi", afegeix.

En la conversa, el director de l'Oficina Antifrau defensa que el Fiscal General de l'Estat "s'ha de mullar". Ho argumenta afirmant que "el fiscal ha de tenir coneixement d'això, obrir la seva pròpia investigació amb una o dues persones de la seva confiança plena i absoluta i que la Policia sembli dirigida des de la Fiscalia en la investigació. Això sí que li dóna una credibilitat absoluta. El dia que això se sàpiga ja serà tard per a ells. Tard perquè es puguin defensar".

En un moment de la gravació, De Alfonso afirma: "tenim prou munició per guardar-nos-en i dosificar. I com que encara tenim pendent el futur, és a dir, el 9 de novembre i la setmana immediatament després, hem de pensar, ministre. Donar-ho tot de cop, no. No, perquè no sabem com jugarà l'enemic. No sabem quina serà la seva resposta".

L'exalcalde de Barcelona va afirmar ahir que el ministre de l'Interior "no mereix estar en política" i va demanar "que se'n vagi i ens deixi tranquils". En una compareixença davant els periodistes a l'ajuntament de Barcelona, Trias va dir que és d'una "gravetat extraordinària" el contingut de les converses entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau, i va assenyalar que la seva difusió "ha servit per evidenciar la profunda deshonestedat de Fernández Díaz".