La ministra de l'Interior britànica, Theresa May, i la secretària d'Estat d'Energia, Andrea Leadsom, competiran per succeir el primer ministre, David Cameron, al capdavant del Partit Conservador i el govern del Regne Unit, segons van dictaminar ahir en una votació els diputats tories.

May va aconseguir 199 suports entre els 329 parlamentaris conservadors que van participar en la segona ronda del procés per elegir el nou líder, Leadsom en va rebre 84 i el ministre de Justícia, Michael Gove, 46, fet que el va deixar fora del procés. Les dues candidates se sotmetran a una elecció entre els 150.000 afiliats al partit, el resultat de la qual es coneixerà el 9 de setembre. May, que va defensar la permanència a la UE, és la favorita per heretar la direcció del govern. "Aquest vot demostra que el Partit Conservador pot estar unit. Sota el meu lideratge ho estarà", va dir May a les portes del Parlament després de conèixer el resultat de la votació. May, de 59 anys, ha subratllat en els últims dies que la voluntat del 51,9% dels votants en la consulta que van optar per trencar els llaços amb Brussel·les ha de ser respectada, i ha descartat qualsevol intent perquè el Regne Unit continuï formant part de la UE.

Leadsom, exdirectiva bancària de 53 anys, va dir que comunicarà oficialment a Brussel·les la intenció de Londres d'abandonar el bloc comunitari tan aviat com sigui possible si lidera l'Executiu. Leadson va fer campanya a favor del Brexit, i va subratllar que un dels seus objectius seria aconseguir un descens de la immigració.