Diverses desenes de persones es van concentrar als carrers de Falcon Heights (Minnesota) per protestar per la mort del jove negre Philando Castilla a mans de la policia, en un nou episodi de la tensa relació existent entre la policia i les minories al país.

La Policia va confirmar que dos agents havien estat involucrats en el tiroteig. El detonant de les protestes hauria estat un vídeo que la companya de Castilla, Diamond Reynolds, va penjar a les xarxes socials, on apareix ella asseguda al seient del copilot d'un vehicle al costat del noi, encara viu, al seient del conductor, i amb una samarreta blanca tacada de sang. Al vídeo, Reynolds explica que Castilla, de 32 anys, buscava la cartera per mostrar un document identificador a l'agent, i que va avisar que tenia una arma de foc perquè tenia llicència per tenir-la, fet davant el qual el policia li va ordenar que es posés les mans al cap. Llavors, segons la parella del difunt, l'agent el va disparar "4 o 5 vegades".

Les imatges mostren les mans d'un agent, visiblement nerviós, apuntant a Castilla, que roman a l'interior del vehicle en silenci, amb el cinturó de seguretat posat i amb el tors vençut cap enrere. Aquest succés va tenir lloc el mateix dia en què el govern dels EUA va anunciar que investigaria la mort d'Alton Sterling, un home negre de 37 anys que va morir dimarts a Baton Rouge (Louisiana) després d'un incident amb dos policies blancs, fet que va ser gravat en vídeo i que ha provocat nombroses protestes. La divisió de drets civils del departament de Justícia, encarregada d'investigar crims racials, i la FBI dirigiran la indagació, va anunciar en una roda de premsa el governador de Louisiana, el demòcrata John Bel Edwards.

"Tinc preocupacions molt serioses, el vídeo és inquietant, com a mínim", va destacar el governador en referència a les imatges gravades amb un telèfon mòbil, en què es veu un dels agents treure el que sembla ser una pistola i col·locar-la al coll de Sterling, que es manté immobilitzat. Just en aquell moment del vídeo, la càmera s'aparta de l'escena, se senten trets i una veu que crida: "té una arma, una arma!".