El president dels Estats Units, Barack Obama, mantindrà trobades bilaterals amb els líders del PSOE, Pedro Sánchez; de Ciutadans, Albert Rivera; i de Podem, Pablo Iglesias, dilluns que ve a Madrid, després del dinar que oferiran els reis al Palau Reial al mandatari nord-americà. Està previst que Obama arribi avui a l'estat espanyol procedent de Polònia.

Fonts de les tres formacions van confirmar aquestes cites, que se celebraran als Teatres del Canal, on el mandatari nord-americà té programada una trobada amb joves empresaris, la seva última activitat de la jornada a Madrid abans de tornar al seu país.

Les trobades seran després del dinar que oferiran els reis a Obama al Palau Reial i al qual assistiran Sánchez i Rivera, així com el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i el líder de Podem, Pablo Iglesias. Ahir, Iglesias va assegurar que li "sobra" el menjar i la foto amb Barack Obama, en referència a la recepció al Palau Reial, perquè, segons va dir, el que a ell li agradaria és parlar de política amb el president de EUA.

La Casa Blanca va confirmar que el viatge a Espanya de Barack Obama es mantenia tot i la matança de cinc policies dijous passat a Dallas, a Texas, però no va descartar que pugui haver-hi canvis en el programa "si la situació ho requereix".

El portaveu de la Casa Blanca, Josh Earnest, va assegurar en una conferència de premsa a Varsòvia que no tenia "cap canvi per anunciar" respecte al viatge d'Obama, que avui ha d'arribar a Sevilla.