El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Pamplona va decretar l'ingrés a la presó per delictes d'agressió sexual per als cinc detinguts dijous passat a Pamplona, durant la festa dels Sanfermines, per haver violat una jove. El jutge afirma que hi ha una gravació en què "s'observa la participació col·lectiva de tots ells".

Per aquests fets el jutge va imputar els detinguts, cinc joves sevillans, un d'ells agent de la Guàrdia Civil, per delictes d'agressió sexual i un delicte de robatori amb violència o intimidació.

Segons consta en la sentència, que pot ser recorreguda, resulta "acreditat indiciàriament" que cap a les tres de la matinada del 7 de juliol els cinc investigats van contactar amb la víctima, de 18 anys, a la plaça del Castillo i la van acompanyar fins al cotxe en què qual pernoctava. Pel camí, aprofitant que el portal número 5 del carrer Paulino Caballero era obert, van subjectar la jove "pels canells" i la van obligar a entrar-hi. Un cop a l'interior, afegeix l'acta, la van envoltar i, "valent-se de la seva superioritat física i de la impossibilitat" de la víctima "de demanar auxili", van dur a terme diverses agressions sexuals "mentre gravaven els fets" i finalment li van treure el mòbil de la ronyonera i van abandonar el lloc. Els cinc detinguts es van acollir ahir davant del jutge al seu dret a no declarar.