Catalunya va registrar ahir una jornada d'altes temperatures, que van arribar a superar els 40 graus centígrads de màxima a la província de Lleida, segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Davant les elevades temperatures, durant tot el dia, Protecció Civil de la Generalitat va aconsellar als ciutadans que evitessin les activitats físiques intenses a les hores centrals del dia, que es refugiessin en zones d'ombra i que beguessin molta aigua. La calor intensa va fer que els ciutadans i turistes acudissin en massa a les platges i les piscines, on van poder banyar-se o remullar-se per combatre la sensació de xafogor.

L'Agència Estatal de Meteorologia va assenyalar que a Lleida capital els termòmetres van arribar als 40,1 graus centígrads, i a la població de Llimiana, a la comarca del Pallars Jussà, el termòmetre va pujar fins als 39,2 graus.

Els registres també van superar els 37,6 graus a Artesa de Segre, a la comarca de la Noguera, i al Soleràs, a la comarca de les Garrigues, a la província de Lleida.

A la província de Tarragona, a la localitat de la Pobla de Massaluca, a la comarca de la Terra Alta, és on més calor hi feia, ja que s'hi va arribar als 37,3 graus.

A la ciutat de Barcelona, segons les dades de l'AEMET, la temperatura màxima va registrar-se a les 13:10 hores, amb 30,7 graus, mentre que la mínima va ser de 25 graus, a les 07:40 hores.

La Cerdanya, el lloc més fresc

A més, les temperatures mínimes van estat bastant altes, ja que la zona de Catalunya més fresca va ser la Molina (la Cerdanya), amb 12,6 graus a les 06:00 hores, i la vall de Boí (l'Alta Ribagorça), amb 12,8 graus. La calor intensa que es va viure aquest cap de setmana en moltes zones d'Espanya es mantindrà avui al matí a la majoria de la meitat sud i est de la Península i a les Balears, segons l'Agència Estatal de Meteorologia.

Quatre províncies -Jaén, Còrdova, Sevilla i Alacant- estan avui en alerta taronja per temperatures que superaran els 40 graus, i que rondaran nivells molt similars als de la resta d'Andalusia, del País Valencià, Castella-la Manxa, Múrcia, Madrid, Aragó, Catalunya i les Balears. En zones àmplies de les citades comunitats s'experimentaran el que els meteoròlegs denominen "nits tropicals", ja que les temperatures no descendiran més enllà dels 20 graus.