La CUP va exigir ahir a Junts pel Sí (JxS) que "depuri responsabilitats" per la cessió d'un hospital públic a una empresa privada que havia fet donacions a Convergència Democràctica i, en concret, va demanar la "dimissió" com a diputat de l'exconseller de Justícia del govern català i també exgerent de Convergència, Germà Gordó.

Segons va informar ahir el diari El País, l'hospital públic Hestia Duran i Reynalds, ubicat a l'Hospitalet de Llobregat, va començar sent gestionat per una entitat sense ànim de lucre, la Fundació Sociosanitària de Barcelona (FSSB), però posteriorment aquesta última va decidir cedir-lo al grup privat Hestia en el marc d'una operació que va ser autoritzada pel Govern de la Generalitat que presidia Artur Mas i, en concret, pels consellers de Salut, Boi Ruiz, i de Justícia, Germà Gordó. Gordó, també, era el gerent de CDC quan tres anys abans el grup Hestia va efectuar donacions a aquest partit a través de les seves dues fundacions -Catdem i Fòrum Barcelona- per valor de 80.000 euros. En una roda de premsa de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha emmarcat aquest assumpte "dins de la dinàmica de 'portes giratòries' i d'afavorir els amics" que ja ha estat denunciada anteriorment.

Per la seva banda, el PSC va registrar ahir al Parlament de Catalunya una proposta de compareixença del conseller de Salut, Toni Comín, perquè doni explicacions sobre la cessió autoritzada per Ruiz, del citat hospital de l'Hospitalet de Llobregat a l'empresa privada Hestia.