Al menys 80 persones han resultat mortes, entre les quals diversos nens i alguns dels ferits es troben en estat molt greu, segons el darrer balanç oficial.

La secció antiterrorista de París s'ha fet càrrec de la investigació i el cap de l'estat francès, François Hollande ha anunciat la prolongació de l'estat d'urgència, que acabava el 26 de juliol, per tres mesos més així com un reforç en el pla 'Sentinelle' de vigilància en llocs públics sensibles per part de l'exèrcit així com la crida a la reserva operacional.

Com ha estat perpetrat l'atac?

Al voltant de les 11 de la nit del 14 de juliol, festa nacional francesa, la gent es trobava congregada sobre el Passeig dels Anglesos, a Niça pels actes de la festa nacional. Els focs artificials s'havien acabat quan un camió blanc s'ha llançat contra la massa. En una distància d'uns dos quilòmetres, ha atropellat tothom que s'ha trobat pel camí. Alguns testimonis relaten que han sentit trets fins que el conductor ha estat abatut per la policia. La prefectura ha demanat a la gent que es tanqués als seus domicilis, just després de l'atac.

Dins del camió s'ha trobat armament, entre el qual, "armes pesades", ha assegurat l'antic alcalde de la ciutat, Christian Estrosi. No està clar que l'atacant les hagi fet servir durant el seu viatge mortal.

Les forces policials han establert un fort cordó policial sobre la zona de l'incident.

Qui és el conductor del camió?

Una font policial a explicat a l'agència France-Presse que s'han trobat els papers d'identitat d'un home franco-tunisià dins del vehicle. Moltes altres fonts no ho poden confirmar encara.

Quantes víctimes hi ha?

L'últim balanç és de 77 morts tot i que evoluciona ràpidament, degut a la gran quantitat de ferits molt greus.

És un atac terrorista?

Durant la seva intervenció televisada a les 3h 45, François Hollande a assegurat que "França es troba sota l'amenaça del terrorisme islamista" I el fet que sigui les forces de París que estiguin al càrrec de les operacions d'investigació així ho fa creure. Tot i així, cap grup ha reivindicat l'atac.