Almenys tres policies van morir ahir a Baton Rouge, Louisiana, en un tiroteig que es va produir després de dies d'alta tensió a la ciutat per la mort d'una persona de raça negra per trets de la policia. En l'incident s'hi van veure involucrats entre "quatre i set" policies més que van quedar ferits, segons va informar l'alcalde de la ciutat, Melvin Holden. Un dels atacants va ser abatut i la policia busca encara altres possibles agressors, que haurien emboscat els policies, segons la cadena nord-americana CNN.

Segons va explicar l'alcalde de la població, els policies van morir després de ser tirotejats prop de la comissaria de la ciutat. La cadena CNN va assegurar que la policia va rebre una trucada en què se l'informava que un home caminava per l'autopista Airline amb una arma de foc i que, quan la policia hi va arribar, l'home va obrir foc contra el cos policial. Segons les informacions que publicaven ahir els mitjans nord-americans, el tiroteig va ser efectuat per homes que vestien de negre i duien màscares a la cara, un fet que apunta que es tractaria d'un acte premeditat. L'incident es va produir a poc més d'un quilòmetre del centre de la policia de Baton Rouge, on desenes de manifestants protestaven per la mort d'Alton Sterling, que va ser abatut per la policia fa poc més d'una setmana.

Ambient caldejat

La ciutat de Baton Rouge vivia, des de feia una setmana, un ambient molt caldejat després de la mort de dos joves negres a les mans de la policia. Les morts van provocar una onada de manifestacions i de jornades violentes que van acabar amb la detenció de 200 persones.

La policia de la ciutat va matar el 6 de juliol Arlon Sterling, un afroamericà amb historial delictiu. Els policies van rebre l'avís que Sterling estava amenaçant una persona al carrer i el van immobilitzar. Tot seguit, i davant el temor que tingués una arma, el van disparar diverses vegades fins que van posar fi a la seva vida. L'endemà de la mort de Sterling, Philando Castile, també de raça negra, moria a les mans de la policia a Falcon Heights (Minnesota) mentre la seva xicota ho retransmetia per Facebook Live. La policia els va aturar perquè una llum del cotxe estava espatllada. Els agents van veure-hi una arma i van disparar.