El conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar ahir que, en contra d'allò previst, aquest any no es podrà convocar una promoció de 400 noves places als Mossos d'Esquadra, en no aprovar-se els pressupostos de la Generalitat, pel que únicament s'oferiran 39 places d'ascens.

En una compareixença al Parlament per presentar el pla de seguretat de Catalunya del període 2016-2019, Jané va reconèixer que el fet que els pressupostos presentats pel Govern català fossin rebutjats per la cambra catalana han deixat en l'aire la seva promesa de convocar aquest any 400 noves places.

Jané va confirmar el 4 de maig, abans que els pressupostos fossin rebutjats pel Parlament, que aquest any es convocaria una nova promoció amb 400 noves places dels Mossos d'Esquadra, la primera des del 2011. No obstant això, en no prosperar els pressupostos, la partida destinada a aquesta promoció ha quedat en l'aire, pel que la Generalitat tan sols pot comprometre's a oferir les 39 places d'ascens que ja havia anunciat, i que emprendrà a partir de la taxa de reposició: 18 d'inspector, 12 d'intendent, 8 de comissari i 1 de major.

Els Mossos d'Esquadra tenen actualment 16.868 agents, quan en van arribar a tenir 17.160, malgrat que les previsions establertes a la Junta de Seguretat el 2006 eren que actualment sumessin un total de 18.267 agents.

Malgrat que la convocatòria de la nova promoció ha quedat en l'aire, Interior està buscant mecanismes per poder articular alguna oferta de places, encara que previsiblement seria més reduïda. El que sí que es manté és el compromís de la conselleria d'oferir les 39 noves places de comandament previstes, a través de la taxa de reposició, entre elles la del major, la de més alt rang, vacant des que el 2007 Joan Unió va deixar la policia catalana. El director dels Mossos, Albert Batlle, ja va anunciar el 3 de març a la policial que es recuperaria la figura del major, que amb tota probabilitat recaurà en l'actual número 1 de la policia, el comissari en cap Josep Lluís Trapero.