El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, i la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, es reuniran aquesta tarda a Madrid a petició d'aquesta última, segons van confirmar fonts de la Generalitat.

Junqueras i Santamaría, que ja han mantingut reunions anteriorment, tornaran així a reunir-se avui aprofitant que el primer té previst participar en un esmorzar informatiu a la capital espanyola.

Segons les mateixes fonts, la trobada tindrà lloc a la tarda a la Moncloa i no hi ha un ordre del dia concret, encara que abordaran "qüestions polítiques i econòmiques" de mutu interès per als governs de l'estat i de la Generalitat. Junqueras ja tenia previst viatjar avui a Madrid per participar en diversos actes i mantenir reunions amb empresaris, a més de pronunciar una conferència al Nova Economia Fórum. Els dos vicepresidents, Sáenz de Santamaría i Junqueras, van mantenir l'última trobada l'abril passat per "obrir vies de diàleg" entre els dos executius, a més d'abordar la possibilitat de desbloquejar diversos traspassos pendents i facilitar que poc després tingués lloc una reunió pendent de la Junta de Seguretat. La reunió es produirà en un nou context polític, en ple inici de la nova legislatura després del 26-J i amb un govern encara en funcions, mentre que a Catalunya la comissió d'estudi del procés constituent acaba d'aprovar les conclusions.