La moció, que va presentar la diputada de Ciutadans Sonia Sierra, es va aprovar per àmplia majoria en gairebé tots els punts, encara que Junts pel Sí (JxSí) va votar en contra de tres, i, com que ho va fer en solitari, va perdre una votació.

Al final, es van aprovar amb majories diverses sis dels set punts, i el que ha estat rebutjat era el proposat pel Partit Popular per qüestionar la immersió lingüística.

En el text es demana al Govern que faci efectiu en quatre anys "un pla per a l'eliminació gradual dels barracons, en què es detalli i concreti cada cas, i que territorialment asseguri que en 4 anys quedaran eliminats i només es faran servir com a mesura extraordinària en situacions molt concretes i per un període i temps molt limitat, que en cap cas superi dos cursos acadèmics". La moció reclama que en dos anys els alumnes per aula sigui "de 25 o menys en educació infantil de segon cicle i primària, i de 30 alumnes o menys en la secundària obligatòria", encara que, "de forma preferent", seran de 22 i 27 alumnes.

Cada any, Ensenyament haurà de publicar un informe dels mòduls prefabricats que hi ha i haurà de procurar que les assignacions a docents interins estiguin tancades abans del 31 de juliol de manera que els docents i els centres escolars "puguin programar adequadament l'inici del curs escolar".

Demanen la seu de l'agència del medicament a Barcelona

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar ahir una moció de JxSí en què s'insta el Govern català a impulsar la candidatura de Barcelona per ser la seu de l'Agència Europea del Medicament, una vegada que la Gran Bretanya abandoni la Unió Europea (UE) com a conseqüència del Brexit.

La moció, que va ser defensada per la diputada de JxSí Montserrat Candini, va ser aprovada per tots els grups del Parlament menys el de la CUP, que valora negativament la utilitat d'aquesta agència de la UE.

Després de recordar que Barcelona va quedar situada en segon lloc quan Londres va ser designada seu de l'Agència Europea del Medicament, el text aprovat insta a "reconèixer la importància estratègica" que té aquest organisme "per al conjunt del país", i demana al Govern que "impulsi" la candidatura barcelonina.

El Parlament també reclama al Govern de la Generalitat que "treballi conjuntament amb la resta d'Administracions públiques, i en especial amb l'Ajuntament de Barcelona, per impulsar aquesta candidatura, a més d'incorporar-hi el màxim de representants" de la societat civil, agents socials, universitats, centres d'investigació, xarxa hospitalària i col·legis professionals.