La CUP rebutja reunir-se amb el Govern català per començar a negociar la proposta de Pressupostos per al 2017 si abans no hi ha una cimera per redefinir el full de ruta que ha de fer possible la "ruptura democràtica" amb l'estat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Natàlia Sánchez i Xevi Generó, membres del nou secretariat nacional de la CUP, van insistir que fa setmanes que reclamen al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, una cimera per acordar els termes d'un referèndum unilateral d'independència.

Malgrat els "constants" contactes amb el Govern i amb el grup parlamentari de Junts pel Sí, aquesta reunió per reformular el full de ruta sobiranista, per posar al calendari un referèndum unilateral o concretar els detalls del procés constituent d'un estat independent, "desgraciadament encara no s'ha fet".

El nou secretari de la CUP, Xavier Generó, es va mostrar obert a debatre "altres propostes" que el Govern pugui posar sobre la taula, però va recalcar que cal "accelerar els temps" del procés independentista per fer front als nous "embats de l'estat espanyol". Tot i que el departament que dirigeix el vicepresident econòmic del Govern, Oriol Junqueras, va insistir començar a negociar amb el partit anticapitalista, la proposta de pressupostos per a l'any que ve, els anticapitalistes consideren que primer cal "prioritzar" la negociació sobre el nou full de ruta.