Amfitrions d'Airbnb animen el boicot a l'Ajuntament de Barcelona

13.08.2016 | 00:00

Un grup d'amfitrions de la plataforma Airbnb ha posat en marxa una campanya per "sabotejar" l'Ajuntament de Barcelona en la seva croada contra els habitatges d'ús turístic il·legals, i ha animat els propietaris a "inundar" el consistori amb denúncies falses de pisos no legalitzats.
L'Ajuntament de Barcelona va anunciar aquesta setmana que ordenarà el tancament de 256 habitatges d'ús turístic il·legals detectats durant el mes de juliol a la ciutat, en el marc del pla de xoc que ha posat en marxa per lluitar contra aquesta activitat submergida. Amb aquest objectiu, el consistori ha habilitat un web perquè els ciutadans puguin consultar els pisos que tenen llicència i informar de l'existència de possibles habitatges irregulars. Per ara, ha rebut 375 denúncies que està investigant.
Aquesta iniciativa no ha agradat gens a alguns barcelonins que ofereixen el seu habitatge a través d'Airbnb sense tenir-los regularitzats, ja que consideren que aquesta activitat permet obtenir uns ingressos extra a persones que no aconsegueixen pagar la seva hipoteca o a jubilats amb habitacions lliures.
Com a protesta, un grup d'amfitrions d'Airbnb està penjant cartes a tots els carrers de Barcelona instant altres propietaris a interposar denúncies falses davant l'Ajuntament de Barcelona per "inhabilitar el sistema de delació promogut pel consistori" i defensar-se així de la seva "ingerència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

Mas exhorta Rajoy a recuperar ´els ponts de diàleg´ amb Catalunya

L'expresident demana al líder del PP que revisi el document de les 23 demandes catalanes

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Un total de 69 interns del CIE de la Zona Franca es declaren en vaga de fam

Els interns es van instal·lar al pati de l'equipament com a mostra de rebuig

Enllaços recomanats: Premis cinema