EH Bildu va registrar ahir en les tres juntes electorals provincials basques les seves llistes per a les eleccions autonòmiques del 25 de setembre, que encapçala per Guipúscoa el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi.

Aquesta coalició, integrada per Sortu, Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba, va informar en un comunicat que va enllestir el tràmit ahir al matí, en el primer dia de termini perquè els partits bascos presentin les seves respectives planxes electorals.

EH Bildu manté Arnaldo Otegi com a aspirant a la Lehendakaritza malgrat la polèmica suscitada per la interpretació de la sentència que l'inhabilita i que partits polítics com PP, UPyD i Ciutadans han anunciat que recorreran aquesta candidatura.

La coalició abertzale ha optat per dues dones per encapçalar les seves llistes de Bizkaia i Àlaba com són la periodista d'ETB Jasone Agirre i la portaveu de la coalició abertzale a l'Ajuntament de Vitòria, Miren Larrión.

Destaca el retorn, al tercer lloc de la llista, de l'advocada Jone Goirizelaia, qui se situa just darrere d'Iker Casanova, un altre dels homes forts de la candidatura.