El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, va assegurar ahir que el concurs de creditors que afrontarà la seva formació obligarà a "reformular i reprogramar" el partit com a "instrument", si bé "enfortirà" els seus principis de catalanisme i centralitat en el marc de l'actual debat sobiranista.

En declaracions en una visita a les festes del barri barceloní de Gràcia al costat de la regidora a l'Ajuntament de Barcelona Sònia Recasens, Espadaler va admetre que el fet que UDC s'hagi vist abocada a un concurs de creditors obliga a "canviar algunes coses importants", entre elles, "l'instrument, el partit".

Així, si bé es mantindrà el calendari de celebrar el congrés democratacristià el pròxim 1 d'octubre, va admetre que "el concurs de creditors posa en qüestió l'instrument, l'eina, que és l'estructura del partit, l'aparell", encara que no "les idees".

"El que farem és reprogramar-nos per donar una nova forma a les idees de sempre i que creiem que són bones per al país. Haurem de reorientar els continguts i s'haurà de reformular el partit, però s'han d'enfortir les idees de centralitat i catalanisme que hem defensat i seguirem defensant com Unió, potser amb formes diferents", va dir.

Uns principis basats en el catalanisme i la centralitat que, segons el seu parer, "en els moments que vivim s'està veient que hi ha una necessitat d'omplir aquest espai", va afirmar.