Els Mossos van detenir ahir 4 persones i van donar per desmantellat un grup al qual atribueixen la comissió aquest mes d'almenys 12 robatoris en pisos d'un mateix carrer del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, que prèviament marcaven amb un se-nyal quan comprovaven que els seus propietaris estaven de vacances.

Els quatre detinguts són ciutadans georgians d'entre 29 i 51 anys que el passat dia 17 van ingressar a la presó per ordre del jutge i als quals es considera autors de set robatoris en domicilis i d'altres cinc en grau de temptativa, segons va informar ahir la policia catalana.

Els Mossos van muntar un dispositiu de control en constatar un augment dels robatoris en pisos d'un mateix carrer del districte de Sants-Montjuïc comesos, presumptament, per una banda especialitzada i organitzada que actuava sempre de la mateixa manera i que, abans d'accedir a l'habitatge, posava marcadors de plàstic a les portes d'aquelles que es trobaven buides.

Després de registrar dos domicilis relacionats amb els membres de la banda, els Mossos van trobar prop de 70 joies, tres rellotges, tres telèfons mòbils, diners, ordinadors portàtils i nombroses eines per forçar panys.