La coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC) i diputada al Parlament, Marta Pascal, va advertir ahir la CUP que el referèndum unilateral d'independència no pot ser utilitzat com un "mecanisme de pressió", i va reclamar "molt sentit d'Estat".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pascal valorava així la petició de la CUP d'incorporar el referèndum unilateral d'independència en el full de ruta sobiranista de cara a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el 28 de setembre i a les negociacions dels pressupostos.

La dirigent del PDC va defensar que el referèndum unilateral d'independència pot ser una altra de les vies i una "possibilitat" per "donar sortida" al procés català, però va avisar la CUP que si aquest s'utilitza com un "mecanisme de pressió, ens estem equivocant". "No siguem esclaus del processisme (del procés cap a la independència) i dels procediments", va demanar Pascal.

A més, i pocs dies abans que se celebri una reunió entre Puigdemont i la CUP, Pascal va argumentar que la confiança "no es negocia, es té o no es té", i va manifestar el seu desig que el partit anticapitalista mantingui la seva confiança en el president català.

"Si no tenim instruments clau com els pressupostos, anem amb mans lligades a l'esquena, i una cosa ha d'anar lligada a l'una altra per no quedarem coixos", va alertar la dirigent del PDC a la CUP.