El secretari d'Economia, Pere Aragonès, va obrir ahir la porta a incloure en els Pressupostos una partida per a un referèndum unilateral d'independència si el Govern així ho decideix, i va avançar que no hi haurà grans diferències respecte als comptes d'aquest any, rebutjats per la CUP.

"Si cal posar una partida pressupostària per al referèndum unilateral d'independència, ho farem, de la mateixa manera que els anteriors Pressupostos tenien previstes partides per a les anomenades estructures d'Estat o per a les delegacions de la Generalitat a l'exterior", va argumentar en declaracions a RAC1.

Aragonès va assenyalar que la del referèndum unilateral d'independència és una "discussió que haurem de tenir en el si del Govern", que haurà de "prendre una decisió" els pròxims dies si és fonamental de cara a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, el 28 de setembre.

El secretari d'Economia de la Generalitat va precisar que caldrà avaluar si el referèndum unilateral d'independència ajuda o no el procés independentista i que, en cas afirmatiu, caldrà estudiar la seva viabilitat.

Per la seva banda, el coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, va avisar ahir que el seu partit impugnarà el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 en el cas que incorporin una partida destinada a la celebració d'un referèndum unilateral d'independència. Albiol es va mostrar convençut que Junts pel Sí i CUP ja tenen "lligat i pasterejat" que Puigdemont superi la qüestió de confiança, però sí que alertava el president que "no tingui la temptació" d'arribar a un acord sobre pressupostos amb la CUP.