El líder del PP, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reuniran avui al migdia al Congrés, segons van informar ahir fonts dels populars. Després de la signatura del pacte entre el PP i Ciutadans, que van rubricar els portaveus de tots dos partits al Congrés, els equips del president en funcions i el de Sánchez van contactar-se per concertar aquesta reunió. La trobada entre el cap de l'executiu en funcions i el líder socialista tindrà lloc matí a la una del migdia al Congrés.

Per la seva banda, fonts socialistes van reiterar que el seu secretari general defensaria el no en el debat d'investidura del president del govern d'aquesta setmana i considerem "continuista" i "conservador" l'acord assolit ahir entre el PP i Ciutadans. Segons van informar membres del partit, Sánchez farà un discurs en què defensarà i articularà el no del PSOE amb algunes al·lusions al que va fer Mariano Rajoy al seu debat d'investidura fallida, però evitarà les "expressions desafortunades de to displicente que va utilitzar Rajoy per menysprear l'acord amb Ciutadans, cosa que no farà per respecte a les formacions que ara ho han aconseguit".

El secretari general del PSOE farà "una anàlisi del programa de govern amb què es presenta (Rajoy) a la investidura, un acord amb Ciutadans, continuista, conservador, que no elimina cap de les mesures lesives, com la reforma laboral, entre moltes que desgranarà durant la seva intervenció". Així també defensarà el no mitjançant "una anàlisi qualitativa i quantitativa de les polítiques que ha fet el govern popular en la legislatura de la majoria absoluta, on va imposar una manera de fer política absolutista, negant el diàleg amb la resta de forces i imposant retallades amb més motivació ideològica que tècnica, motius pels quals ara li resulta impossible articular una majoria conservadora a la cambra". Segons les fonts, "la corrupció centrarà una part del discurs, i defensarà que la regeneració del PP implica situar-se a l'oposició".