En la guerra de Bòsnia i Hercegovina van desaparèixer unes 35.000 persones, i ahir, 21 anys després del conflicte, les famílies continuen buscant més de 7.000 persones, segons va informar ahir el registre central de desapareguts de Bòsnia, amb motiu del Dia Internacional dels Desapareguts .

A mesura que va passant el temps, el procés de recerca dels desapareguts es fa cada vegada més difícil. És que disminueix el nombre i també la veracitat de les informacions sobre els suposats llocs on podrien estar les restes mortals, va explicar ahir a Sarajevo la portaveu del registre central, Lejla Cengic. Del nombre total dels desapareguts (34.964) fins ara han estat exhumades les restes mortals de més de 25.000 persones, i han estat identificades en total unes 23.000 víctimes d'aquest conflicte (1992-1995), el més sagnant a Europa després de la Segona Guerra Mundial.

En alguns casos, la identificació és difícil perquè van ser assassinades famílies senceres, i en altres casos les restes mortals van ser incinerades, i ja no és possible determinar-ne la identitat.