L'advocat José Eduardo Cardozo, que defensa la presidenta brasilera, Dilma Rousseff, en el judici que la pot desallotjar del càrrec, va dir ahir, en vigílies que es dicti sentència, que la governant "és víctima d'una elit política i econòmica". Cardozo va declarar davant del ple del Senat durant l'audiència prèvia a la decisió prevista per a avui, en la qual quedarà segellada la sort de la presidenta, i va tornar a rebutjar tots els càrrecs, que va qualificar de "mers pretextos" per "desallotjar una persona honesta que incomoda l'elit" política i econòmica del país.

La presidenta, suspesa de les seves funcions des que es va obrir el procés, el 12 de maig passat, respon per l'emissió de tres decrets que van alterar els pressupostos sense la vènia del Congrés i endarreriments en dipòsits a la banca pública que van generar costosos interessos i es van configurar com a crèdits, segons l'acusació.

En un encès discurs, Cardozo va sostenir que les acusacions "són tan tècniques, tan sofisticades i tan confuses, que l'enorme majoria dels brasilers no entén de què l'acusen", i va apuntar que Rousseff és "víctima d'una conspiració" que va començar l'octubre del 2014, quan va ser reelegida per a un segon mandat.

"Va ser acusada perquè va guanyar una elecció fent front als interessos d'aquells poderosos que volien canviar el rumb del Brasil" i perquè "va facilitar les investigacions sobre corrupció", va afirmar.

Segons Cardozo, els "derrotats del 2014 es van confabular" amb els sectors econòmics i llavors "van decidir destituir" "una dona incòmoda" construint "la tesi d'una irregularitats que no són, que no existeixen".