Sáenz de Santamaría avisa que sense govern es veuran afectades algunes prestacions

La vicepresidenta recorda que un executiu en funcions no pot presentar nous pressupostos

03.09.2016 | 00:00

La vicepresidenta del govern en funcions, Soraya Saénz de Santamaría, va advertir el PSOE que "cal un govern amb urgència", perquè no formar-lo "té un cost" que els espanyols poden començar a pagar "de la seva butxaca", ja que és "absolutament il·legal" presentar un nou pressupost.
Sáenz de Santamaría va afirmar que "seria absolutament il·legal i inconstitucional" que un govern en funcions presentés un projecte de pressupostos, ja que "està prohibit expressament", i va recordar que catorze milions de persones reben alguna prestació relacionada amb aquesta llei.
El 30 de setembre acaba el termini perquè el projecte entri a les Corts i pugui estar en vigor l'any que ve, i, en cas contrari, s'entraria en "una dinàmica complicada", va alertar. Així, l'1 de gener es prorrogarien automàticament els pressupostos del 2016, que, va recordar Santamaría, ja van ser aprovats amb crítiques dels socialistes perquè suposadament aquest any hi hauria un nou govern. Santamaría va recordar que hi ha partides que necessiten expressament una nova llei pressupostària, i prestacions com les pensions o l'oferta d'ocupació pública quedarien igual que el 2016. Durant aquests vuit mesos en funcions, el govern ha pogut solucionar algunes qüestions d'urgència, com la publicitat de la nova campanya i el telèfon contra l'assetjament escolar, però altres iniciatives, com el pla d'habitatge, no s'han pogut aprovar, va recordar Sáenz de Santamaría.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Barberá es queda adormida en el seu primer ple al Grup Mixt
Barberá es queda adormida en el seu primer ple al Grup Mixt

Barberá es queda adormida en el seu primer ple al Grup Mixt

Celia Cánovas, senadora de Podem per Tarragona, ha compartit en el seu Twitter la imatge de...

Segueix en directe l´esperat debat entre Trump i Clinton

Segueix en directe l´esperat debat entre Trump i Clinton

Aquesta matinada podràs seguir en directe l'esperada cita entre els dos candidats a la Casa Blanca

Dimarts sense complicacions meteorològiques

L'ambient assolellat dominarà el dia a la Catalunya central

Enllaços recomanats: Premis cinema