El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va prometre ahir seguir sent "fidel" al compromís de portar Catalunya cap a la independència que "va representar com ningú" l'exdiputada de Junts pel Sí Muriel Casals, homenatjada ahir.

En un emotiu acte al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, tres dies abans de la Diada de l'11 de Setembre, el nét de Casals va rebre de mans del president català la Medalla d'Or de la Generalitat, atorgada a títol pòstum a l'expresidenta d'Òmnium Cultural i una de les figures del sobiranisme civil, per la seva "trajectòria cívica i política al servei de Catalunya".

El 14 de febrer passat, Casals va morir com a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic després d'haver estat atropellada per una bicicleta a Barcelona.

Puigdemont va presidir l'acte, que va acabar amb crits d'"independència" de bona part dels presents, entre ells nombrosos diputats del Parlament, membres del Govern i personalitats de la societat civil catalana.

"La trobem a faltar", va reconèixer el President, disposat a "retre comptes" i a mantenir-se "fidel al compromís contret amb els ciutadans" a les eleccions del 27 de setembre, en les quals Junts pel Sí es va presentar amb un programa explícitament independentista.