Berga va aprovar amb nota l'arribada i sortida de vehicles en la concentració ciutadana més gran que s'ha vist a la ciutat. Aquest era el principal temor dels cossos de seguretat i de l'organització per les dimensions de la trama urbana i perquè no hi ha carrers gaire amples on deixar la quantitat de cotxes que mou un gran esdeveniment com el que es viure ahir. Hi havia aparcats prop de 10.000 vehicles. Els problemes es van registrar a la sortida, quan molts dels cotxes van marxar de cop de la ciutat, fet que va provocar retencions als principals carrers. A partir de les 6 de la tarda, la C-16 es va col·lapsar i es van registrar cues quilomètriques que més tard es van convertir en circulació lenta.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local havien estudiat mil·limètricament com s'havia de gestionar la mobilitat de vehicles des dels accessos a la ciutat fins als barris on s'havia d'estacionar. El resultat va ser més que satisfactori i en cap moment la gran quantitat de vehicles que es van desplaçar ahir fins a Berga va desbordar la Policia ni els voluntaris que estaven en diferents punts de la ciutat informant els conductors cap on s'havien de dirigir. El moment més complicat va arribar a les 6 de la tarda, quan la majoria de persones va decidir marxar de la ciutat. La rotonda sud de Berga és on hi va haver les retencions més importants, ja que aquest punt de la ciutat va recollir els cotxes que venien dels barris dels Pedregals i els Quaranta Pilans -on hi havia la majoria de vehicles aparcats- i del polígon industrial de la Valldan. Durant una hora totes les sortides de Berga estaven atapeïdes de cotxes.

Els conductors que es van desplaçar de Berga a Casserres, per exemple, tardaven 45 minuts a fer el recorregut, quan l'itinerari normalment es fa en vint minuts. Des de les 6 de la tarda hi havia circulació lenta a l'eix del Llobregat i durant una hora. A partir de llavors hi havia cues, però els cotxes circulaven amb fluïdesa. A les 9 del vespre, la C-16 va registrar deu quilòmetres de cues. Trànsit va informar a la nit que les retencions de l'eix del Llobregat eren conseqüència de la riuada de vehicles que sortia de la capital berguedana, però també de la gran quantitat de persones que ahir posaven punt final a les vacances d'estiu i als problemes típics que hi ha els caps de setmana.

Al matí tot va anar com una seda, ja que els conductors van arribar a la ciutat esglaonadament. A partir de les 12 del migdia és quan es va començar a notar l'alt volum de cotxes que hi entraven. A la 1 del migdia, alguns conductors encara trobaven lloc per estacionar al pàrquing de l'antiga discoteca Menfis.

A dos quarts de 4 de la tarda, els barris dels Pedregals i els dels Quaranta Pilans ja estaven plens i es va tallar l'accés sud, i els cotxes eren dirigits a l'entrada nord de la ciutat. De mica en mica, els cotxes van anar omplint els barris de l'entorn del passeig de la Indústria abans de començar els actes.

La majoria de persones van arribar a Berga en vehicle particular, però milers de persones també ho van fer amb autocar. Van arribar-n'hi 200, que tampoc van col·lapsar la ciutat. Les persones que es van desplaçar amb autocar baixaven a la rotonda del polígon de la Valldan i feien a peu el recorregut que hi havia fins al passeig de la Pau, poc més de vint minuts. El balanç al vespre era que el desplegament havia estat efectiu.