Les forces de l'ordre franceses van detenir un menor, de 15 anys, a París sospitós de preparar un acte terrorista imminent i amb vincles amb el comando que va fer una temptativa fallida d'atemptat amb un cotxe carregat de bombones de gas abandonat prop de la catedral Notre-Dame.

El presumpte terrorista va ser arrestat dissabte al districte XII de París, al sud-est de la ciutat, perquè "amenaçava de passar a l'acte de manera imminent", segons fonts judicials citades per les emissores RTL i France Info.

Els investigadors que l'interroguen a la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI), a Levallois Perret, als afores de la capital francesa, tracten de determinar si va estar en contacte a distància amb Rachid Kassim, un destacat propagandista francès d'Estat Islàmic que és a Síria.

Es considera que Kassim va ser qui va dirigir, per mitjà de les xarxes socials i de missatgeries instantànies, el comando integrat essencialment per dones que va preparar un Peugeot 607 que van deixar mal aparcat a uns pocs centenars de metres de Notre-Dame la matinada del dia 4, sense aconseguir fer-l'ho explotar.

Una d'aquestes dones, Ornella Gilligman, de 29 anys, va ser empresonada dissabte a la nit després d'haver estat imputada per un jutge instructor per pertinença a una organització terrorista que pretenia atemptar, i per temptativa d'assassinats terroristes.

Dijous passat van ser capturades tres dones més a Boussy-Saint-Antoine, a uns 25 quilòmetres al sud de París: Inès Madani, de 19 anys, filla del propietari del Peugeot 607, Sara Hervouet, de 23 anys, i Amel Sakaou, una mare de família de 39 anys que havia allotjat dues dones més al seu domicili francès.