El bisbe auxiliar de Barcelona anima a repensar el celibat i el diaconat de les dones

Taltavull admet que bisbes africans i d'Amèrica Llatina en parlen i recorda que altres esglésies ja ho permeten

14.09.2016 | 18:29

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, creu que és el moment que l'Església catòlica es repensi qüestions pendents com el celibat o l'ordenació de dones diaques, com passa en altres esglésies cristianes. Taltavull ha dit que cal mirar nous enfocs de l´Església catòlica i ha afegit: "Estem en un moment que hem de repensar i aprofundir molt; no només amb el tema dels celibats, sinó que el celibat no sigui l´única opció. Tal vegada no va contra la doctrina de l´Església, mireu l´Església Oriental, en què els capellans es poden casar o els casats es poden ordenar preveres; és una qüestió que apareix en un moment determinat de la història i no està tancada".

Segons ha explicat a Catalunya Ràdio el nou administrador apostòlic de Mallorca, "també el Papa ha demanat que es revisi el fet del diaconat per a les dones, ha demanat que es comenci a estudiar. Això és un tema recurrent, en els sínodes apareix sobretot des de països que tenen més dificultat, per nivell de cultura, per entendre bé tot això, com ara els països de l´Àfrica o d´Amèrica Llatina, que tenen una altra cultura diferent de la d´Europa".

Sobre les declaracions homòfobes i en contra de la llibertat de les dones que han fet alguns sacerdots, el bisbe reconeix que hi ha diversitat d'opinions que desorienten els parroquians.

El bisbe auxiliar de Barcelona defensa que cal canviar el sistema polític, econòmic i social, i davant la possibilitat que el titllin d'antisistema, adverteix que "a Jesús el van matar per antisistema", recordant que el sistema a què s'enfrontava era molt dur. Sobre les declaracions homòfobes i en contra de la llibertat de les dones que han fet alguns sacerdots, el bisbe reconeix que hi ha diversitat d'opinions que desorienten els parroquians.

VOTA:

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El Govern anuncia una inversió de 207 milions d´euros al cos de Bombers

El pla preveu més personal i renovació de vehicles, equips, material i parcs

Es queda paraplègica després de ser mantejada al seu casament

Una jove boliviana va caure a terra durant la festa quan era portada a espatlles pels convidats

Una menor denuncia una agressió sexual ´greu´ durant la Mercè

Una menor denuncia una agressió sexual ´greu´ durant la Mercè

L'estand de sensibilització instal·lat durant les festes per l'Ajuntament atén 11 denúncies i més...

Quatre anys de presó per al responsable de la festa de Halloween al Madrid Arena

Quatre anys de presó per al responsable de la festa de Halloween al Madrid Arena

La sentència, que s'ha conegut aquest dimarts, absol l'equip mèdic de la festa on van morir cinc...

Enllaços recomanats: Premis cinema