La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va qualificar de "poc afortunada" la frase del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, segons el qual el "desafiament sobiranista" català és el "més important" que afronta Espanya, ja que "d'una crisi se'n surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible".

"No em sembla una frase afortunada. Tots coneixem persones que han patit atacs terroristes i no podríem tenir el valor de dir-los aquesta frase a la cara", va dir Levy en declaracions a Rac1.

Per a la dirigent popular, "totes les comparacions s'han de fer amb molta cura. Estic absolutament segura que aquesta frase no tindria el valor de dir-la mirant a la cara el meu amic Eduardo Madina", va apuntar en al·lusió al dirigent del PSOE, que va patir l'amputació de part d'una cama en un atemptat.

Preguntada sobre el fet que el president del govern no s'hagi pronunciat sobre la manifestació independentista de la Diada, va ironitzar: "si Rajoy parla, perquè parla, i si no, perquè no ho fa". "No és la primera manifestació que hi ha i les posicions són clares i conegudes des de fa temps"