El líder de Podem, Pablo Iglesias, i el secretari de Política, Íñigo Errejón, han traslladat aquest dimarts a Twitter les seves discrepàncies sobre el futur del partit i l'estratègia que ha de seguir per "seduir" l'electorat.

El motiu de la discussió pública entre els dos dirigents a la xarxa de microblocs ha estat l'ús de la paraula "por" en un míting de Pablo Iglesias a la Corunya, un acte de la campanya electoral gallega en suport a Luis Villares, candidat d'En Marea, partit instrumental en el qual es van integrar.

En la seva intervenció, Pablo Iglesias ha reivindicat "la por" que genera el discurs de Podem en part de l'electorat. En un missatge a la xarxa, per aclarir el concepte, ha explicat que, en tot cas, "el dia que deixem de fer por als pocavergonyes, als corruptes, als responsables de la desigualtat, als que s'enriqueixen a costa del patiment de la gent, aquest dia serem un més i no tindrem cap sentit com a força política".

Seduir el poble

Sense esmentar-lo, Errejón a la tarda li ha respost també a Twitter que "als poderosos ja els fem por, aquest no és el repte. Ho és seduir la part del nostre poble que pateix, però encara no confia en nosaltres", ha escrit.

"Sí, company @ierrejon, però el juny vam deixar de seduir un milió de persones. Parlant clar i sent diferents seduïm més", ha replicat Iglesias recordant així al seu company de partit la pèrdua de suports en els últims comicis generals.